VÉDETT MAGYAR SZABADALOM:
HUMMEL Mikrorostos GÉL
Hipokrates mondta: „A halál a belekben lakozik!”
Immunrendszerünk 70%-a a vastagbélben lakó bélflóra, …
Mire jó a HUMMEL Mikrorostos Gél?
A daganatos betegségek között Magyarországon a második helyen állnak a gyomor-bélrendszeri daganatok.
Ezt a táplálék kiegészítőt dr. Hummel Zoltán magyar orvos-biológus fejlesztette ki.
Összetételének köszönhetően segíti a bél nyálkahártya regenerálódását, a baktérium flóra épségét.
Kinek ajánlott?
• Mindenkinek, akinek a családjában van vastagbél daganatos beteg (hisz sajnos ismert ennek a betegségnek a családi halmozódása).
• Mindenkinek, aki antibiotikus kezelésen esett át.
• Mindenkinek, aki ülőmunkát végez, hajlamos a székrekedésre vagy aranyere van.
• Mindenkinek, aki a rohanó életmódja miatt rendszertelenül táplálkozik.
Mit tartalmaz a Hummel Mikrorostos Gél?
Egyik legfontosabb alkotórésze a mikrorost, mely akár ezerszer vékonyabb a növényi rostnál. Másik legfontosabb része a 14-féle telepített probiotikum család.
Átlagosan 400 fajta baktérium van bélrendszerünkben, melyek számunkra fontosak.
Sokan hallottak a bifidus essenzisről, ez egy a 28 családból, hogy ez az egy segítsen bélflóránkon, ahhoz napi 2-3 liter kefirt kellene megenni, számolva az összes mellékhatásával.
A vastagbél számos esetben el van dugulva a kevés rostanyag végett.
Hipokrates mondta: „A halál a belekben lakozik!”
Immunrendszerünk 70%-a a vastagbélben lakó bélflóra.
Nagyon kell rá vigyázni!
Mit orvosol a Mikrorostos Gél?
- helyreállítja a bélflórát (bélbaktérium háztartást), akkor is, ha az teljesen kiveszett.
- Rövid idő alatt megszünteti a hasmenéses és a székrekedéses állapotot is.
- Kirívó esetekben több évtizedes állandó hashajtó használatát lehet abbahagyni, sokszor nagyon rövid időn belül, mivel pár nap alatt visszaállítja a bélflórát.
- Megszünteti a vastagbélgyulladást,
- a vastagbél és vékonybél közötti záróbillentyű gyulladását.
- Nem lesz többet savmozgás, a reflux kezelésében hatékonyan segít, megfogja a gyomorsavat, magába ágyazza és kivezeti a széklettel.
- Testsúlycsökkenést okoz, mivel kivezeti a bélsarat (lehet 1-5 kg is!)
- Mikrorostjának köszönhetően képes kisöpörni akár több évtizedes odakövesedett bélsarat is, így felszabadítja a bélbolyhokat, ezáltal fel tudnak szívódni az ásványi anyagok, vitaminok, tápanyagok, nyomelemek, minden ami fontos a szervezetnek. Pótolja a hiányos bélnyálkahártyát.
- A mikrorostok olyan miniatűr káros anyagokat is „elkapnak”, amire a növényi rostok nem képesek és kivezetik a bélrendszerből, emiatt a méregtelenítésben a legjobbak, versenytárs nélkül.
- Meggátolja a fertőző kórokozók szaporodását, a biogél teljes rendet rak gyomrunkban és bélrendszerünkben.
- Fekélyeseknek és poliposoknak ez a megoldás: rostjaik nem szakítják fel a sebeket, mivel a gyomorsavat megfogja, nem marja a sebeket, a biogél hatása végett fokozatosan visszahúzódnak a polipok, melyek egyébként komoly gondot okoznának.
- Megszünteti az allergiás reakciókat, mivel kitakarítja az allergiás reakciókat okozó anyagokkal telt bélrendszert, a biogél minden kórokozót magával visz.
- Crohn-betegség kezelésére aranykolloiddal, ezüstkolloiddal együtt nagyon hatásos.
- A koleszterin szintet normalizálja.
- Szimbiotikum!! Mint az anyatej, a méhpempő és a Mikrorostos Gél.
A szervezetünk gyakran elsavasodik, emiatt egyre több só lesz bennünk, mivel a sav megköti a kalciumot és káliumot, ezért alakul ki bennünk nagyon sok sókristály.
Csontritkuláshoz vezet, ha nincs kitisztítva a bélflóra, mivel a savak nagyon sok kalciumot kötnek meg és azt a mennyiséget a csontrendszertől veszik el.
A beöntés nagy problémája az, hogy kimossuk a bélflórát is.
A béltartalom maximum 1,5 kg lehetne, annak a fele a bélflóra (kb. 8-10 milliárd baktérium).
A megfelelő vasfelszívódás konkrétan az egyik fajta bélbaktériumnak köszönhető, nélküle nem szívódik fel. A Gél a felszívódást lassítja és állandósítja, folyamatossá teszi.
A gyomorsavat is megköti és folyamatosan engedi ki.
Gyomorfekélynél a gél lefedi a sebeket és a gyomorsavat egyenletesen engedi ki magából.
Ennek köszönhető, hogy a betegségben szenvedőknél sokkal gyorsabban áll be a javulás.
Cukorbetegségnél, mivel mindent megfog a gél, ezért a szénhidrátot lassan engedi ki, így nem nő hirtelen a vércukorszint, segítséget nyújt a II. Diabeteses betegeknél.
Miért jó a probiotikum?
Az egészséges bélflóránkat milliárd számban alkotják szervezetbarát baktériumok és élesztőgombák.
Ezek segítenek az emésztésben, az egészséges széklet kialakításában.
A gyógyszerek (különösen az antibiotikumok) szedése és a tartósítószerekkel teli táplálékaink fogyasztása pusztítja a bélflórát.
Ennek a rossz felszívódáson kívül, nagyon sokféle káros következménye lehet. (Egyik ilyen a Candida albicans terjedése.)
A Hummel Gélre az jellemző, hogy többféle szervezetbarát baktériumot és élesztőgombát tartalmaz, melyek igen aktívak.
Az aktivitásukra számunkra azért van szükség, hogy a patogén kórokozóinkat le tudják győzni.
A gél baktériumai:
A cetobacter xylonum, Acetobacter xylinoides, Gluconobacter gluconicum, Acetobacter aceti, Acetobacter pasteurianium, Acetobacter ketogenum.
Élesztőgombái:
Schizosaccharomyces pombe, Saccharomyces ludwigii, Pichia fermentans, Mycoderma, valamint Torula és Apiculatus eredetű élesztőgombák életközössége.
A gyakorlatban többnyire a tejcukrot emésztő laktobacillusok családját forgalmazzák, mint probiotikumot.
A gél flórája főleg cukrokat és alkoholt emészt.
Vagyis a gél flórával kiegészítve a laktobacillusokat sokkal szélesebb spektrumú, szervezetbarát flórával támogathatjuk a legyengült bélflóránkat.
A cukor és alkoholfogyasztó flórának egyéb előnye is van a mai korban, mikor szeretjük az édességeket és az alkoholos italokat, miközben az „időskori” (már 40 éveseknél is) cukorbetegség soha nem látott mértékben terjed.
A cukorfelszívódással és a cukorbetegséggel kapcsolatos még a gél azon tulajdonsága, hogy a felszívódást (így a cukor felszívódását is) egyenletessé teszi.
Vagyis az elfogyasztott cukor nem egyszerre kerül a vérünkbe ott sokkos vércukorszint-emelkedést okozva, hanem egyenletesen adagolva, alacsonyabb vércukorszintet tart fenn.
A Hummel MIKROROSTOS GÉL, mint tartós antioxidáns.
Az antioxidáns hatás mérhető. A legjobb mérőszám erre a célra a redoxpotenciálból számolható rH2 (pH-tól független elektronátadó-képesség).
Az antioxidáns (elektronleadó) tulajdonságokkal rendelkező ételek és italok alacsonyabb rH2 értékűek, mint az oxidáló (elektronelvonó) tápanyagok.
Az antioxidáns (elektronleadó) közeg semlegesíti a roncsoló szabadgyököket, melyeket a mai tudomány az öregedés és a rák kialakulásáért tart felelősnek.
Mértük a cellulóz biogél rH2 értékét, mely a friss gyümölcsökből és zöldségekből készült pépekkel hasonló értékeket mutatott.
De, amíg a legtöbb gyümölcs- és zöldségpép gyorsan elvesztette antioxidáns tulajdonságát, addig a cellulóz gél rH2 értéke nem változott számottevő mértékben. (Az általunk vizsgált zöldségpépek közül a hagyma- és a búzafűpép tartotta a legtovább az antioxidáns képességét.) Tehát, ha cellulóz biogélt fogyasztunk, az emésztőcsatornánk teljes hosszában megmarad az antioxidáns képesség, még a vastagbélben is.
Az oxidáló környezetben eltelt idő nem befolyásolja számottevően a gél elektronátadó-képességét, csak az abszorbeált szabadgyökök mennyisége csökkenti a gél antioxidáns képességét.
A cellulóz, gél probiotikus mikroflórája úgy hat, mint egy antibiotikum?
Egy szélessávú antibiotikumos kezelés a bélflórát tönkreteszi.
Annak regenerálódása veszélyes időszak, mert patogén kórokozók szaporodhatnak el ezen idő alatt.
Ha probiotikumot kap az emésztőrendszer, az erősíti a szervezetbarát baktériumok elszaporodását.
Ha viszont erős szervezetbarát bélflórával rendelkezünk, akkor az gátolja a patogén kórokozók elszaporodását, azáltal, hogy eleszik a táplálékot a patogének elől az erősebb baráti baktériumok.
Tehát tekinthető ilyen értelemben antibiotikumoknak is a probiotikumok.
A probiotikus Hummel MIKROROSTOS GÉLben a gél képviseli a bélnyálkahártyát, a probiotikum viszont a bélflórát. A nyálkahártya biztosítja a bélfal védelmét, hiányos nyálkahártya esetén könnyen alakulhatnak ki fekélyek, sebek a bélfalon. Probiotikumok alkalmazása gél nélkül ezért veszélyes is lehet, ha hiányos a nyálkahártyánk.
A gél megvédi a sebes helyeket a baktériumok támadásától és esetleges véráramba kerülésétől, úgy, mint az egészséges nyálkahártya.
A laktobacilus probiotikumokat szintén ajánlatos lenne cellulóz biogélbe keverve fogyasztani.
Táplál
A létfontosságú aminosavakat, ásványi sókat és nyomelemeket, ideális esetben, táplálékainkkal kellene fogyasztanunk.
Ennek több akadálya is van, de kettőt feltétlenül érdemes megemlíteni.
Az intenzív agráripari termelés komoly kémiai hatásnak tette ki a termőtalajt.
A kémiai hatások egyik következménye, hogy elpusztult a talaj baktériumainak nagy része, mely a gyökerek közelében a felszívódást segítette.
A baktériumok nélkül már a növények sem tudják felszívni a létfontosságú anyagokat.
Régen a talajt szerves trágyákkal táplálták, amelyek nemcsak a foszfort, káliumot és a nitrogént pótolták a talajnak, hanem a trágya szalmaszálainak cellulózrostjai között nagyon gazdag mikroflóra tenyészett.
Biomódon, szerves trágyázással, a talaj mikroflórája is gazdagodott.
A hiányos talajmikroflóra miatt a nem bio módon termesztett növények már eleve nem tartalmazzák a létfontosságú tápanyagokat.
Sajnos, a mai kor emberének bélflórájával ugyanaz történt, mint az „intenzív talajerő gazdálkodás” talajflórájával.
Mi a műtrágyázás kémiai hatása helyett, a gyógyszerek, különösen az antibiotikumok, és a tartósítószerek kémiai hatásaival pusztítjuk a bélflóránkat.
Ehhez még hozzájárul az, hogy kevés nyers ételt fogyasztunk, helyette nagyon egyoldalúan válogatott főtt és sült, rostmentes, ételeinkkel az egészséges bélnyálkahártya sem alakulhat ki.
Ennek az a következménye, hogy hiába fogyasztjuk el a napi szükséges vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket, az nem fog felszívódni a hiányos nyálkahártya és bélflóra miatt.
A vitamin-készítményekre ráírt napi ajánlott mennyiségek már úgy vannak megállapítva, hogy a mai kor emberének hiányos bélflóráját veszik alapul.
Ha tablettában fogyasztjuk vitaminjainkat, akkor ugyan beszedünk elégséges mennyiséget, de a megfelelő arányt sohasem tudjuk eltalálni.
Az egészséges bélflóra által „előemésztett” vitaminok és ásványi anyagok viszont mindig organikus formában és megfelelő arányban jutanak be sejtjeinkbe, és a napi ajánlott vitaminmennyiség töredéke is elég, ha minden a szükséges megfelelő arányban jutott be, mert ekkor szinergista módon segítik egymást a megfelelő arányban lévő vitaminok, ásványi sók és nyomelemek.
Az említett problémák kiküszöbölésére a vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket nem tablettában adjuk fogyasztásra, hanem Hummel cellulóz gélben.
Ez a gél az egészséges bélnyálkahártyát helyettesíti.
A gélben lévő szervezetbarát, aktív mikroflóra pedig a bélflórát helyettesítik.
A gél cellulózrostjai nem emészthetők, tehát végigmegy az egész tápcsatornán, nagyon jó a megkötő képessége, így a benne lévő vitaminokat és nyomelemeket egyenletesen, nem hirtelen adja át a bélbolyhoknak.
Így a vérplazma vitaminszintje hosszan tartja a kívánatos szintet.
Ha a növényekből természetes módon kinyert vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket teszünk a gélbe, akkor szerves módon és megfelelő arányban jutunk a vitaminokhoz, aminek az a következménye, hogy nem kell kémiailag mérgezni a szervezetünket a szintetikus vitaminkészítmények túldozírozásával.
De mivel tud többet nyújtani a Hummel Mikrorostos GÉL a többi természetes vitamin-készítményektől?
Természetes vitaminkészítmények fogyasztása után megvizsgálva a vér vitamin és nyomelemszintjét, a szint megfelelőnek mutatkozik.
A vizsgálatok folyamán azt találtuk, hogy azoknál, akiknek a bélflórája hiányosságokat mutatott, igaz, hogy megfelelő volt a vérszint, a sejtek viszont mégis vitaminhiányt mutattak.
Az egészséges bélflórájúaknál viszont a sejtek nem mutattak vitaminhiányt.
Ebből következik, hogy a bélflóra úgy emészti elő a vitamonokat, nyomelemeket, hogy ellátja ún. co-faktorokkal, co-enzimekkel, melyek segítik bejutni őket a sejtbe.
Ezeket a molekulákat a sejtbiológusok chaperonoknak, gardedámoknak nevezik.
Nekik csak annyi a szerepük, hogy kézen fogva bekísérjék a táplálék molekulákat a sejtbe.
A bélflórának tehát nélkülözhetetlen szerepe van az „előemésztésben”, mert ekkor kapják meg a táplálék molekulák a kísérőiket, amelyek nélkül a vérből nem juthatnak tovább a sejtekbe.
Vagyis nem elég a vitaminoknak, nyomelemeknek csak a bélbe és a vérbe bejutni a sejtekben van rájuk szükség.
A probiotikus gél illetve bioital tehát azzal több, hogy segíti a sejtbejutást is.
Tisztít
A Hummel gél illetve ital miért tisztít?
Az ételeinkben és italainkban lévő rostoknak egyik legfontosabb feladatuk, hogy tisztítsanak.
A rostok nagyon vékony szálacskákból állnak össze, ezek a szálacskák nagy felületet jelentenek, amely felületekre ún. fizikai adszopcióval rátapadnak a különböző részecskék.
A tollseprűt például ezért kell gyakran kirázni, mert sok porszemcsét fog fel.
A hajunk is nagyon jó megkötő, még a gázokat is megköti, hajunk elárulja, ha füstös kocsmában jártunk.
A haj szálai megkötik a gázrészecskéket, egy bozót ágai viszont csak egy teniszlabda méretű tárgyat képes megkötni.
A molekulák nagyon kicsiny méretűek, megkötésükhöz nagyon vékony méretű szálacskák kellenek.
Fölösleges salakanyagaink vízben vannak feloldva a szervezetünkbe jutott vízben nem oldódó méreganyagaink, viszont általában molekuláris állapotban „kószálnak”.
Hogy ezeket a szabadon „kószáló” molekulákat is meg tudja kötni a rostanyagunk, ahhoz nagyon vékonynak kell lennie.
A fizikai adszorpció lényege, hogy vízben oldódó és nem oldódó anyagokat is megköt. Úgy állapíthatjuk meg, hogy mely rostok rendelkeznek a legjobb tisztító képességgel, hogy megvizsgáljuk a vízkötő képességét.
Amelyik több vízmolekulát képes megkötni, az több egyéb molekulát is megköthet.
Miért tisztítanak jobban a mikrorostok a növényi rostoknál?
Mert vékonyabbak a növényi rostoknál.
A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál.
Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágazata között.
A különbség már megmutatkozik a vízkötőképességben is.
Ezen rostokból készült géleket a nagy víztartalom miatt nyálkáknak nevezik.
Ezen rostok összfelülete sokkal nagyobb, így több és kisebb molekulák tömegét képes megkötni.
Ezek a szálacskák is cellulóz molekulákból állnak, a növényi rostokhoz hasonlóan, csak ezek vékonyabbak.
A rostok megkötő képességének nemcsak a bélcsatorna tisztántartásában van szerepe, hanem a vitaminokat, nyomelemeket és cukor molekulákat is megköti, ami ezen molekulát egyenletes vérbejutását segíti.
Ez a vitaminfelszívódásnál azt jelenti, hogy elnyújtja az egész napos vitaminellátást, nemcsak félóráig lesz vitaminunk, a cukrok esetében viszont azért jó, mert a hirtelen cukorterhelést megakadályozza, ez viszont a mai korban olyan súlyossá váló II. tip. Cukorbetegség kialakulását lassíthatja.
Ajánlott fogyasztása:
Megelőzési célból napi 3 kiskanál étkezések idejében, indokolt esetben napi 3x1 evőkanál étkezés előtt.
Mellékhatás:
Probiotikum érzékenység esetén rövid idejű hasmenés jelentkezhet, egyes esetekben pedig testsúlycsökkenés észlelhető (a vastagbelek lerakódásainak kiürítése következtében).
Csomagolás:
0,5 l. flakon
Tárolás: hűtőben, 5-10 C.
2009. június 24., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése